Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των δόσεων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων είναι επικοινωνιακή φούσκα

  
Οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών για τα στεγαστικά δάνεια αποτελούν ουσιαστικά επικοινωνιακή φούσκα και έχουν σα στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν και πολλές από αυτές μάλιστα έχουν προωθηθεί από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο δεν αποτελούν ανακούφιση αλλά οδηγούν σε συνολική επιβάρυνση των δανειούχων.

Η κυβέρνηση με τη μνημονιακή πολιτική της, με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, με την αύξηση της ανεργίας και με τα νέα φορολογικά χαράτσια έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο όσους έχουν πάρει δάνεια και ιδιαίτερα στεγαστικά.
Η μόνη αποτελεσματική λύση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους είναι η διαγραφή μέρους ή του συνόλου των υποχρεώσεων τους, εφόσον οι μισθολογικές απολαβές τους με ευθύνη της συγκυβέρνησης δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των δανείων και τη διαβίωση τους.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κατέθεσε δημόσια και τεκμηριωμένη πρόταση, με συνέντευξη τύπου στις 21/2, διεκδίκησης μείωσης ή και διαγραφής των δανείων των εργαζομένων με βάση τις απολαβές πείνας των μνημονιακών πολιτικών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιπών συνενόχων του πολιτικού κατεστημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου