Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ - ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ

Κατατέθηκε  στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, αλλά και για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο.  
Κατέβασε το από ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΠΕΙΝΟΛΟΓΙΟ!

man_ona_man_bread
ΣΤΑ 550 ΕΥΡΩ (ΚΑΘΑΡΑ) Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! ΑΜΕΣΟ ΤΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΑΛΛΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ!
Περικοπές μισθών έως και 50% και απολαβές πείνας για τους δημόσιους υπαλλήλους της τάξης των 550 ευρώ (καθαρά) περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο-πεινολόγιο για το δημόσιο που έχει φέρει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.
Ρεπορτάζ εφημερίδων αποκαλύπτουν το ληστρικό σχέδιο νόμου του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως αυτό συναποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο και βέβαια την τρόικα.
Σε αυτό προβλέπεται, όχι μόνο το πετσόκομμα των μισθών για την πλειοψηφία των υπαλλήλων αλλά και το πάγωμα τους στη συνέχεια. Την ίδια ώρα, οι πενιχρές αυξήσεις που δίνονται σε ελάχιστους ούτως ή άλλως κακοπληρωμένους εργαζόμενους στο δημόσιο, σύμφωνα με τις ανεκδιήγητες προβλέψεις της κυβέρνησης δεν θα καταβληθούν στους υπαλλήλους νωρίτερα από την παρέλευση μιας τριετίας.
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις μεικτές απολαβές και τα επιδόματα που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους ανάλογα με τη θέση τους και τα τυπικά τους προσόντα:

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:                  ΥΕ             ΔΕ               ΤΕ              ΠΕ
ΒΑΘΜΟΣ
Α                                                                -                -               1.992            2.096
Β                                                                -             1.497          1.811             1.906
Γ                                                          1.134           1.248          1.509            1.588
Δ                                                             986            1.085          1.312            1.381
Ε                                                              858             943           1.141            1.201
ΣΤ                                                            780             858           1.037            1.092ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Επίδομα:                                                      Ποσό
Επικίνδυνης/ανθυγιεινής εργασίας                       150
Παραμεθόριων περιοχών                                    100
Αδειας/εορτών                                                  1.000
Οικογενειακή παροχή                                          35

Θέσης/βαθμό
Γενικός διευθυντής                                               700
διευθυντής                                                          400
τμηματάρχης                                                       250
προϊστάμενος                                                       60


Με βάση τον παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι χιλιάδες υπάλληλοι θα δουν τη μισθοδοσία τους να πέφτει κατακόρυφα ακόμα και σε ποσοστά της τάξης του 30% ή 50%, επιβαρυνόμενοι με απώλειες που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ.


Η λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο είναι το πρώτο μέρος του δράματος και δεν είναι καθόλου άσχετη με το τι πρόκειται να επακολουθήσει με βάση τις διαθέσεις της τρόικας και της κυβέρνησης, παρά τις περί του αντιθέτου επικοινωνιακές κορώνες της τελευταίας, στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Άλλωστε το θέμα αυτό έχει ανοίξει με τη γνωστή μέθοδο της διαρροής σε πρώτη φάση, όπως ακριβώς έχει γίνει ως τώρα και με το σύνολο των μέτρων που έχουν ληφθεί και στα οποία η κυβέρνηση στην αρχή δήθεν «αντιστέκεται» αλλά στη συνέχεια τα θεσμοθετεί και τα υλοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου