Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί θυσία στο Μινώταυρο της τρόικα

Είκοσι τέσσερις επιστήμονες (13 Αρχιτέκτονες Διπλωματούχοι Μηχανικοί, 5 περιβαλλοντολόγοι και 6 Πτυχιούχοι Μηχανικοί), που υπηρετούν ως Μόνιμοι τακτικοί υπάλληλοι στην Γενική
Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, θα τεθούν και επισήμως σε λίγες μέρες σε διαθεσιμότητα, με Π.Δ. επειδή θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις που κατείχαν στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Γενικής Γραμματείας.
Όλοι τους είναι νέοι επιστήμονες με προσόντα, μεταπτυχιακές σπουδές και έχοντας προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Ένας μάλιστα απ’ αυτούς έχει και διδακτορικό δίπλωμα.
Όλοι αυτοί, μαζί με τις χιλιάδες άλλους υπαλλήλους στο Δημόσιο, γίνονται θυσία από τη κυβέρνηση στο βωμό της «επόμενης δόσης», σε ένα τροϊκανό Μινώταυρο που ζητά, όλο και περισσότερη εξαθλίωση, όλο και περισσότερη υποταγή, χωρίς τέλος.
Οι διαθεσιμότητες αυτές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αποδεικνύουν περίτρανα πως όλη αυτή η φιλολογία που καλλιεργεί η κυβέρνηση και αναπαράγεται καθημερινά στα δελτία των 8, περί δήθεν «αναδιάρθρωσης» και «μεταρρύθμισης» στο Δημόσιο και απομάκρυνσης των «ανίκανων» και των «ημετέρων», είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών. Πραγματικός στόχος είναι η διάλυση όσων δομών έχουν απομείνει στο δημόσιο και η παράδοση τους «αντί πινακίου φακής», στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στη συνέχεια θα δίνει στους πολίτες χειρότερες υπηρεσίες πιο ακριβά.
Πολύ περισσότερο μάλιστα που ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών της Γραμματείας είχε αξιολογηθεί και οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και θέσεις πρόσφατα είχαν παραμένει αξιολογημένες στον νέο Ο.Ε.Υ. της Γραμματείας.
Η προστασία του περιβάλλοντος, ο έλεγχος της δόμησης, ήδη για την κυβέρνηση είναι περιττές «πολυτέλειες». Προέχουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και των μεγαλοεπενδυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου