Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πόση άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις εκλογές

Μέχρι τρεις ημέρες άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψηφίζουν σε περιφέρεια μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Πόση άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις εκλογές
Ο αριθμός των ημερών που δικαιούται κάθε δημόσιος υπάλληλος εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από την χιλιομετρική απόσταση που απέχει ο τόπος διαμονής με τον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, ενώ οι λεπτομέρειες ορίζονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ειδικότερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εργάζονται μόνον σε πενθήμερα εβδομάδας εργασίας, δικαιούνται:
  • Μία με δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100- 200 χιλιομέτρων.
  • Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201- 400 χιλιομέτρων.
  • Τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους,
  • Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπάγονται στο καθεστώς πενθήμερης εβδομάδας εργασίας δικαιούνται;
  • Μία εργάσιμη: Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200- 400 χιλιομέτρων.
  • Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
  • Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου