Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚOY TOMEA 

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ.

Δ/ΝΣΗ : α) ΤΟΣΙΤΣΑ 1Β 106 82 β) ΒΑΡΒΑΚΗ 2 114 54 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.& Fax : 210 5241814

 
                                                                                                                           Αθήνα  6-10-2011 
                                                                                                                                      Αρ. Πρωτ. 1615

                                                                               Προς: 
                                                                                          Όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους

Συνάδελφοι,
Για πρώτη φορά όσοι υπηρετούμε στους φορείς του Δημοσίου υφιστάμεθα τέτοιο ευτελισμό του έργου μας και  πλήρη απαξίωση σαν υπάλληλοι και πολίτες.
   Υπάρχει μια λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα σε σχέση με τα θεσμικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Στη Βουλή κατατίθεται  για ψήφιση το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο που επαναφέρει τη σύνδεση του μισθού με τον βαθμό και καθιερώνει αλλεπάλληλες εξετάσεις προκειμένου να μπορεί ένας υπάλληλος να πάρει μια στοιχειώδη αύξηση του εισοδήματος του και σαν να μην έφτανε αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας-απόλυσης ή των απ’ ευθείας απολύσεων με τελικό αποτέλεσμα τη θυσία χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων στο βωμό της Τρόικας.
     Συνάδελφοι, πρέπει να αντιδράσουμε.
Η ΑΔΕΔΥ, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων υπαλλήλων, άσχετα από την αντίθεση μας σε πολλές ενέργειες της ή την απραξία    της  κατά το παρελθόν, προχωράει σε μια σειρά ενεργειών και κινητοποιήσεων με κορύφωση τη Γενική Απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ στις 19-10-2011.
Σ’ αυτή την εκδήλωση θα πρέπει να υπάρχει η πιο πλατιά συμμετοχή.
Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε κατ’ αρχήν να έρθει σε συνεννόηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΟΣΥΝΑΕ και άλλες συναφείς Ομοσπονδίες και να προχωρήσει σε περιφερειακές ενημερωτικές συγκεντρώσεις.
   Στη κατεύθυνση αυτή και μετά από  συνεννόηση και με περιφερειακούς συλλόγους μέλη μας καθορίστηκε πρόγραμμα τεσσάρων ενημερωτικών συγκεντρώσεων οι οποίες θα γίνουν μέχρι τις 18-10-2011. Επειδή ο χρόνος που μεσολαβεί είναι πολύ περιορισμένος για να γίνουν περισσότερες και με δεδομένο ότι παράλληλα θα πρέπει το Δ.Σ μας να ασχοληθεί με την ενημέρωση κομμάτων και βουλευτών για τυχόν βελτιώσεις στο σχετικό νομοθέτημα (βαθμολόγιο-μισθολόγιο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Την Τρίτη 11-10-2011 και ώρα 13:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα συγκέντρωση  στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος συνάδελφοι μέλη των συλλόγων Λάρισας-Μαγνησίας, Καρδίτσας –Τρικάλων, Φθιώτιδας- Ευρυτανίας-Φωκίδας, Βοιωτίας .
  2. Την Τετάρτη 12-10-2011 και ώρα 12:00 σε χώρο που θα καθοριστεί συγκέντρωση  στη Θεσσαλονίκη , στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος συνάδελφοι μέλη συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας, Καβάλας-Ροδόπης, Έβρου, Ιωαννίνων-Πρέβεζας-Αρτας.
  3. Την Δευτέρα 17-10-2011 Πανπελοποννησιακή συγκέντρωση στη Τρίπολη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος συνάδελφοι μέλη συλλόγων  Αρκαδίας, Αχαϊας,  Ηλείας , Κορινθίας όπως και συνάδελφοι που γενικά υπηρετούν σε άλλους νομούς στη Πελοπόννησο.
  4. Παναττική συγκέντρωση με πιθανή ημερομηνία την 18-10-2011 με συμμετοχή συναδέλφων από την Αττική και  όμορους νομούς (σύλλογος Εύβοιας, Βοιωτίας) . Η τελική ημερομηνία , χώρος και ώρα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
       Παρακαλούνται οι συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ των Συλλόγων μας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για το καλύτερο συντονισμό και επιτυχία της όλης προσπάθειας μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ                             Ν. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου