Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011!

Δεν έχει τέλος η φοροεπιδρομή, που έχει εξαπολύσει η  ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η βαρβαρότητα της φοροεπιδρομής αυτής, που ξεκίνησε με το μνημόνιο και συνεχίζεται με το μεσοπρόθεσμο, είναι τόσο απροκάλυπτη, που σοκάρει με τον κυνισμό της. Τα νέα φορολογικά μέτρα – που το βάρος τους θα κληθούν να «σηκώσουν» σχεδόν αποκλειστικά τα φτωχά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας - θα κοστίσουν στον μέσο πολίτη πάνω από ένα μισθό μέχρι το τέλος του 2011.

Ο κατάλογος των νέων μέτρων μοιάζει ατελείωτος:

·        Κεφαλικός φόρος ή αλλιώς, σύμφωνα με την οργουελική κυβερνητική ορολογία, «ειδική εισφορά αλληλεγγύης».
Όλοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, νέοι επιστήμονες και αγρότες με εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά από 1% μέχρι και 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους. Δηλαδή εργαζόμενος με μισθό 860 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει κεφαλικό φόρο 120 € ενώ αν έχει μηνιαίο μισθό 1500 € θα πληρώσει κεφαλικό φόρο 420 €!

·        Τέλος επιτηδεύματος
Το τέλος επιτηδεύματος, που φέτος θα είναι 300 ευρώ για όλους και από του χρόνου θα φτάνει τα 500 ευρώ, θα καταβάλλουν όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες. Από το «χαράτσι» αυτό δεν εξαιρούνται τα «μπλοκάκια».

·        Μείωση αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ και επακόλουθη αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για τους μισθωτούς. Το μέτρο αυτό πλήττει πρώτα και κύρια τους χαμηλόμισθους. Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα 12000 € θα πληρώσει επιπλέον 400 € φόρο.

·        Έκτακτη εισφορά για ΙΧ άνω των 1929 κυβικών.
Ο φόρος αυτός αφορά πολλά άτομα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στην κατηγορία των «εχόντων και κατεχόντων», όπως είναι π.χ οι πολύτεκνοι, οι οποίοι για να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν κατά κανόνα αυτοκίνητα άνω των 1929κ. και δεν εξαιρούνται από το μέτρο.

·        Νέα εκτίναξη έμμεσων φόρων (αύξηση στο ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης).
 Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση αντί να στραφεί στη δίκαιη καταβολή των φόρων με την αύξηση της άμεσης φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα  και στο κτύπημα της φοροδιαφυγής προσφεύγει στην περαιτέρω αύξηση της έμμεσης φορολογίας «ληστεύοντας» για μία ακόμα φορά τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων.
Επιπλέον, έχουμε νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 10% αλλά και στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για περιουσία από 200.000 ευρώ και πάνω, αντί για 400.000 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

 Από τη μια πλευρά μειώνει το συντελεστή φορολόγησης των πολύ μεγάλων εταιρειών από το 24% στο 20%, θεσπίζει χαριστικές ρυθμίσεις για την φορολόγηση(ουσιαστικά την εκμηδενίζει) των μερισμάτων των θυγατρικών των πολυεθνικών εταιρειών, «χαϊδεύει» τους μεγαλοφοροφυγάδες χωρίς να λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο ενάντιά τους,(στο μεσοπρόθεσμο δεν προβλέπεται η είσπραξη ούτε ενός ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για τα έτη 2011-2012!) «χαρίζει» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, μέσω του σκανδάλου της περαίωσης και υπερασπίζεται με «νύχια και με δόντια» την φοροασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

  Από την άλλη πλευρά αυξάνει κατακόρυφα τους άμεσους φόρους-«χαράτσια» που πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι νέοι επιστήμονες και οι μικροεπαγγελματίες και «εκτινάσσει» τους κοινωνικά άδικους έμμεσους φόρους, οι οποίοι πλήττουν εξίσου (και γι’ αυτό είναι άδικοι) πλούσιους και φτωχούς.

Ο στόχος αυτής της πολιτικής είναι ξεκάθαρος : η μετατροπή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε οικονομικά εξαθλιωμένη μάζα, η οποία θα είναι διατεθειμένη να εργαστεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές, προκειμένου να εκτιναχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Και δεν αναφέρουμε την αναδρομική, από 1-1-2011, μείωση κατά 3% των μισθών επί του συνόλου των αποδοχών (και στα έξοδα κίνησης) για την εισφορά για την ανεργία και υπέρ του Τ.Π.Δ.Υ., που θα κρατηθούν μέχρι το Δεκέμβριο, καθώς και την κατά 50% μείωση του κινήτρου απόδοσης από 1-7-2011. και όλα αυτά πριν την ψήφιση του μισθολογίου-φτωχολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου